Ajme koliko nas je!- tema

Kad me je prije 3 dana Nataša sa bloga Shacky’s Kitchen pitala da li bih preuzela ulogu domaćice u igrici „Ajme, koliko nas je!“ za mjesec decembar, s oduševljenjem sam pristala. Hvala Nataša!

Ovo je spisak sastojaka koji su do sada bili tema igrice:  
cimet, đumbir, narandža, integralno brašno i pšenica, suvo voće, ljute paprike, čokolada, pirinač, maslina, bundeva, kupus, jabuka, sir, agrumi, kafa, orašasti plodovi i semenke, ananas, tikvice, kukuruz, pasulj i sočivo, pečurke, šargarepa i paškanat, kokos, med, vino mak, pivo, jaje, višnja, kruška, menta, nar, jagode, trešnje, pumidori/rajčice/paradajz, nutella, kiselo mlijeko.
    
Proteklih dana sam razmišljala koja bi tema mogla biti zanimljiva, sastojak svima dostupan, i prvo šta mi je palo na pamet je bio kardamom, kojeg jako volim i redovno koristim, i sad, pred blagdane se da vrlo lijepo iskoristiti u raznoraznim keksima, kolačima, desertima. No, iako kardamom još nije bio na već podugoj listi sastojaka odabranih kao tema mjeseca, nisam bila sigurna koliko je dostupan svima, a to mi je bio važan kriterij,  pa sam se u posljednjem trenutku predomislila,  i tema mjeseca decembra su: BANANE :). 

     „Banana“ by  J Felipe.

Svoje ulaznice (vaše ime, fotografije i link ka receptu) pošaljite na tanjascookingcorner@yahoo.com do kraja mjeseca.

Svježe, sušene, u prahu, svejedno, nadam se da ćete u bananama naći inspiracije!
Unaprijed se radujem vašim radovima!
 

Related posts:

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

%d Bloggern gefällt das: